Nazad na početnu

Salata od špinata s preljevom od kokosa

Pečena muškatna tikva, marinirani luk i mladi špinat u umaku od kokosa čine savršenu kombinaciju za salatu.

00:50
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 očišćena i narezana muškatna tikva
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, narezan na tanke kolutove
  • sok 2 limete
  • 80 ml punomasnog kokosovog mlijeka (ili vrhnja)
  • 2 žlice ribljeg sosa
  • 1 žličica šećera
  • 200 g mladog špinata

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Komadiće narezane tikve nauljite, začinite po želji i pecite 30 do 40 minuta. Dok se tikva hladi, pomiješajte sok 1 limete i luk. Za umak pomiješajte preostali sok limete, kokosovo mlijeko, riblji sos i šećer.

Prije posluživanja, pomiješajte pečenu tikvu, špinat i luk, i prelijte izdašnom žlicom pripremljenog preljeva. Dobar tek!

Energetska vrijednost

115