Salata od špinata s preljevom od kokosa

Pečena muškatna tikva, marinirani luk i mladi špinat u umaku od kokosa čine savršenu kombinaciju za salatu.

Salata od špinata s preljevom od kokosa

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Komadiće narezane tikve nauljite, začinite po želji i pecite 30 do 40 minuta. Dok se tikva hladi, pomiješajte sok 1 limete i luk. Za umak pomiješajte preostali sok limete, kokosovo mlijeko, riblji sos i šećer.

Prije posluživanja, pomiješajte pečenu tikvu, špinat i luk, i prelijte izdašnom žlicom pripremljenog preljeva. Dobar tek!

Energetska vrijednost:

115

Ostali recepti

Muffini od bundeve, cimeta i meda
Smoothie od jabuke, banane i kivija
Kolačići od chia sjemenki, lavande i kakaa
Povrtni smoothie s bananom i čokoladnim mrvicama
Losos na žaru u marinadi od shiraza
Savršeno zapečeni francuski tost
Zapečeni losos s povrćem
Tost s kremom od avokada, sira i bosiljka
© 2025 Zdravi recepti