Nazad na početnu

Salata od špinata i lubenice

Quinoa, pržene sjemenke bundeve, feta sir, špinat i zrela lubenica čine nevjerojatnu vegetarijansku večeru.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 100 g quinoe
  • 2 žlice sjemenki bundeve
  • ½ manje lubenice, očišćene i narezane na komadiće
  • 80g mladog špinata
  • 1 nasjeckani avokado
  • šaka svježe nasjeckane mente
  • 50 g feta sira
  • sok od 1 limete

Priprema

Priprema

Skuhajte quinou prema uputama.

U međuvremenu, zagrijte tavu na srednjoj vatri i pržite sjemenke bundeve 1 min ili dok ne počnu pucketati.

U posudu za posluživanje poslažite sve sastojke i na kraju dodajte kuhanu i ohlađenu quinou.

Na kraju prelijte sokom od limete, pospite s malo mente i poslužite.

Energetska vrijednost

507