Nazad na početnu

Salata od šparoga i krumpira

Ukusna salata za 6 osoba.

01:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 450 g malih mladih krumpira
  • 125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 luka kozjaka, sitno narezanih
  • 4 velike žlice octa od bijelog vina
  • 900 g svježih šparoga, narezanih
  • 225 g svježih listova špinata
  • sol
  • crni papar

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220 °C.

Stavite krumpir u lim za pečenje, prelijte s 1 žlicom ulja i začinite sa soli i paprom. Pecite ih kroz 20 do 30 minuta dok ne postanu mekani u sredini, a zatim ih ohladite.

U međuvremenu, u maloj zdjeli, zajedno pomiješajte malo soli, papra, luka kozjaka, octa i preostalog ulja.

Krumpir narežite na sitno, stavite u veliku zdjelu i preko njih prelijte preljev koji ste upravo smiješali.

Marinirajte kroz 10 minuta.

Kuhajte šparoge u lagano posoljenoj kipućoj vodi kroz 3 do 4 minute.

Pažljivo ocijedite i stavite u veliku zdjelu s hladnom vodom kako bi zadržali boju i spriječili daljnje kuhanje šparoga.

Ponovno ocijedite, a zatim dodajte krumpir sa špinatom.

Pažljivo promiješajte i poslužite.