Nazad na početnu

Salata od rabarbare, đumbira i gorgonzole

Odlična kao prilog, glavno jelo ili međuobrok.

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 šalice nasjeckane rabarbare
  • 2 šalice nasjeckanog špinata
  • 2 žlice vode
  • 1/4 žličice đumbira
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 5 žlica bijelog vinskog octa
  • 1/2 šalice gorgonzole
  • 3 žlice maslinovog ulja

Priprema

Priprema

U lonac stavite đumbir, šećer, rabarbaru i vodu. Kuhajte na laganoj vatri i kada proključa kuhajte oko 5 minuta.

Zgnječite gorgonzolu i pomiješajte s octom. Dodajte maslinovo ulje i dobro promiješajte. Stavite špinat u zdjelu s gorgonzolom, dodajte rabarbaru i dobro promiješajte.