Nazad na početnu
Sastojci
- 450 g prokulica
- 6-8 kriški kruha
- 50 g naribanog parmezana
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 3 žlice maslinovog ulja
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- dresing za salatu (maslinovo ulje, majoneza, iscijeđeni limun, senf i češnjak)
Priprema
Priprema
- Rukama razdvojite listiće prokulice i narežite na ploške ili na sitnije komade. Sastojke za dresing izmiješajte rukom ili ručnim mikserom u manjoj posudi dok se ne sjedine.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje, nasjeckajte kruh na kockice i lagano pržite. Dodajte papar, sol i češnjak i miješajte dok kruh ne postane rumen i hrskav.
- U posudu stavite listiće prokulice, prepečeni kruh i dresing za salatu. Sve dobro izmiješajte i na vrh dodajte naribani parmezan. Poslužite ohlađeno.