Nazad na početnu

Salata od piletine i avokada s preljevom

Iskoristite ostatke pečene piletine! Ova salata s piletinom i avokadom odlično će poslužiti kao zdrava večera ili bezglutenski ručak. Želite li vegetarijansku verziju, zamijenite meso za šaku sjemenki bundeve.

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • režanj češnjaka
  • 85 g borovnica
  • žličica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žličice aceta balsamica
  • 125 g svježeg ili smrznutog mladog graha
  • 1 velika kuhana repa, sitno nasjeckana
  • oguljeni i nasjeckani avokado
  • 85 g baby špinata ili salate
  • 175 g piletine, pohane ili grill 

Priprema

Priprema:

1. Sitno nasjeckajte češnjak.

2. Polovicu borovnica pomiješajte s uljem, balsamicom i malo crnog papra u velikoj zdjeli.

3. Kuhajte grah oko 5 minuta da omekša.

4. Ulijte češnjak u preljev, a zatim pomiješajte grah, preostale borovnice sa salatom (ili špinatom), avokadom, repom i piletinom.

5. Poslužite u plitke zdjele i dodajte sjemenke lana ili sezama po želji.

*Ne ostavljajte salatu preko noći jer će repa oksidirati i dati ostalim sastojcima ružičastu boju.