Salata od piletine i avokada s preljevom

Iskoristite ostatke pečene piletine! Ova salata s piletinom i avokadom odlično će poslužiti kao zdrava večera ili bezglutenski ručak. Želite li vegetarijansku verziju, zamijenite meso za šaku sjemenki bundeve.

Salata od piletine i avokada s preljevom Izvor slike: 123RF

00:20

Sastojci:

Priprema:

1. Sitno nasjeckajte češnjak.

2. Polovicu borovnica pomiješajte s uljem, balsamicom i malo crnog papra u velikoj zdjeli.

3. Kuhajte grah oko 5 minuta da omekša.

4. Ulijte češnjak u preljev, a zatim pomiješajte grah, preostale borovnice sa salatom (ili špinatom), avokadom, repom i piletinom.

5. Poslužite u plitke zdjele i dodajte sjemenke lana ili sezama po želji.

*Ne ostavljajte salatu preko noći jer će repa oksidirati i dati ostalim sastojcima ružičastu boju.

Ostali recepti

Voćni smoothie za snižavanje tlaka
Losos s pireom od graška
Juha od karfiola i slanine
Začinjena junetina s ribizlom i mladim lukom
Čokoladni souffle
Losos sa šparogama i javorovim sirupom
Veganski sladoled od čokolade
Salata od mrkve i cikle
© 2025 Zdravi recepti