Nazad na početnu

Salata od piletine, brokule i šampinjona

Brokula je jako dobar izvor folne kiseline, kalija i mangana.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 500g nasjeckanih pilećih prsa
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 2 nasjeckane crvene paprike babure
  • 1.5 šalica nasjeckanih šampinjona
  • 1 nasjeckana cvjetača
  • 1 nasjeckana brokula
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte piletinu i dinstajte oko 15 minuta. Izvadite piletinu i pustite da stoji sa strane.

U istu tavu dodajte luk i dinstajte ga nekoliko minuta. Dodajte papriku i nastavite dinstati oko 4 minute. Dodajte šampinjone i dinstajte oko 3 minute.

Dodajte cvjetaču i češnjak i dinstajte oko 3 minute, potom dodajte brokulu i nastavite dinstati oko 5 minuta. Dodajte piletinu, sol i papar. Dobro promiješajte i pustite da se ohladi prije posluživanja.