Ako ste jedna od onih osoba koje žele iskoristiti sezonsko voće u što više ukusnih recepata, onda je pravo vrijeme da probate ovu bogatu salatu od slatke i sočne mandarine, kvinoje, ponekog povrća i orašastih plodova.
U posudi zagrijte vodu i maslinovo ulje pa dodajte kvinoju. Kad dođe do vrenja, smanjite vatru i kuhajte 20-ak minuta. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
Dok se kvinoja kuha, ogulite i narežite mandarinu. Ako nemate mandarine, možete koristiti i grejp, ali pripazite jer će okus biti gorak. Jednu ocijedite i ostavite sok sa strane.
U ohlađenu kvinoju dodajte skuhani ili ocijeđeni grah, orahe, listove zelene salate, razmrvljeni feta sir, mandarinu i svježe bilje. U staklenku ulijte limunov sok, maslinovo ulje i sok od mandarine. Tresite dok se sastojci u staklenci ne sjedine.
Izmiješajte sve sastojke, posolite i poparite pa prelijte sadržajem iz staklenke.