Nazad na početnu

Salata od leće i mladog špinata

Salata s lećom i mladim špinatom je idealan recept za proljetne dane kada poželite brz i hranjiv obrok.

00:25
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 190 g sirove smeđe leće 
  • 60 g svježeg mladog špinata 
  • ½ nasjeckane glavice luka 
  • 1 srednji krastavac narezan na kockice 
  • šaka narezanih cherry rajčica 
  • 30 g mrvljenog feta sira  
  • 2 žlice svježeg sjeckanog peršina 
  • sol 

Za preljev:

  • 4 žlice maslinovog ulja 
  • Sok od polovice limuna 
  • ½ žličice soli 
  • prstohvat papra 

Priprema

Priprema salate od leće i špinata

1. Leću dobro operite i stavite kuhati u 700 ml hladne vode. Kada voda zakuha smanjite vatru, poklopite lonac i kuhajte još 20 minuta, odnosno dok leća ne omekša. Nakon što je leća kuhana procijedite višak tekućine i ostavite leću sa strane da se ohladi na sobnoj temperaturi.

2. Kada se leća ohladila stavite ju u veliku zdjelu za salatu. Dodajte špinat, krastavac, cherry rajčice, luk, feta sir i peršin te promiješajte.

3. U manjoj staklenci pomiješajte sastojke za preljev, zatvorite staklenku i promućkajte.

4. Prelijte preljev preko salate i sve još jednom dobro promiješajte.