Nazad na početnu

Salata od kozica i dinje

Osvježavajuća morska kombinacija za 6 osoba.

01:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 175 g tjestenine, po mogućnosti školjkice
  • 225 g kozica
  • 1 velika dinja
  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 1 velika žlica tarragon octa
  • 2 velike žlice svježeg vlasca
  • 200 g salate po izboru, odvojite u cjelovitim listovima

Priprema

Priprema

Tjesteninu skuhajte u lagano slanoj kipućoj vodi do al dente razine. Dobro ocijedite i ostavite da se ohladi.

Očistite kozice i odbacite njihove oklope.

Prepolovite dinju i uklonite sjemenke sa žlicom. Pokupite meso dinje sa žlicom tako da dobijete oblik kuglica te pomiješajte s kozicama i tjesteninom.

Pomiješajte ulje, ocat i vlasac zajedno.

Prelijte preko smjese s kozicama i dobro promiješajte.

Poklopite i ostavite da se ohladi na najmanje 30 minuta.

Listovima salate popunite dno plitke zdjele za posluživanje.

Posložite na listove mješavinu s kozicama u male hrpice i tako poslužite.