Nazad na početnu

Salata od kelja i batata

Batat je jako dobar izvor vitamina A, C i mangana.

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli
  • 1 oguljeni i nasjeckani batat
  • 1 nasjeckana paprika babura
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 4 šalice nasjeckanog kelja
  • 2 žlice senfa
  • 3 žlice soka od limuna
  • 1/4 žličice papra

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Ravnomjerno rasporedite batat i papriku, pospite s 1/4 žličice soli i polijte 1 žlicom ulja. Dobro promiješajte i pecite oko 20 minuta. Izvadite, uklonite paprike i batat nastavite peći još 15 minuta.

U zdjelu stavite senf, preostalu žlicu maslinovog ulja, ostatak soli, papar i limunov sok. Dobro promiješajte, dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte.