Nazad na početnu

Salata od jakovskih kapica

Morska poslastica za 4 osobe

00:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 12 velikih jakovskih kapica
  • 1 žlica niskokaloričnog maslaca ili sirnog namaza
  • sok od jedne naranče
  • 50 ml octa balsamica
  • 1 velika žlica bistrog meda
  • 2 zrele kruške, oprane
  • 120 g rikule
  • 120 g potočarke
  • 50 g oraha, grubo kosanih
  • svježe mljeveni crni papar
  •  
  •  

Priprema

Priprema:

1. Jakovske kapice otvorite i očistite. Bijeli mesnati dio posušite papirnatim ubrusom.

2. Svaki komad, ovisno o veličini narežite na 2-3 tanka komadića.

3. Zagrijte tavu i u njoj otopite maslac.

4. Jednom kad se otopi, dodajte jakovske kapice i popržite sa svake strane oko 1 minute da dobiju lijepu rumenu boju.

5. Izmiješajte sok od naranče, ocat balsamico i med za dressing i odložite.

6. Malim oštrim nožem narežite kruške na kockice.

7. Izmiješajte listove rikule, potočarke, komadiće kruške i orahe. Stavite na tanjure za posluživanje, a na to jakovske kapice.

8. Preko toga prelijte dressingom, pospite mljevenim paprom i poslužite.

Savjet kuhara

Također možete upotrijebiti oštrige kad je za njih sezona (od rujna do ožujka) jer su tada veoma ukusne.