Salata od gljiva i šparoga

Salata koja će vas oduševiti.

Salata od gljiva i šparoga

00:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 230°C. U blenderu miksajte krišku kruha i pomiješajte s parmezanom i 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Posolite i popaprite po želji.

Pomiješajte maslinovo ulje, ocat, sojin umak i timijan. Dodajte malo papra i dobro promiješajte. Šparoge očistite i stavite na lim za pečenje. Premažite ih smjesom od sojinog umaka. Ravnomjerno rasporedite šampinjone preko šparoga i pecite u pećnici oko 10 minuta.

Izvadite iz pećnice i pospite smjesom od kruha i parmezana. Pecite 8 do 10 minuta, dok povrće ne omekša.

Na tanjure rasporedite zelenu salata i prekrijte ju pečenim povrće. Pospite usitnjenim jajima i poslužite odmah.

Ostali recepti

Losos u umaku od trešanja
Namaz od bosiljka i špinata
Zeleni proteinski smoothie
Janjetina sa svježim kupusom i krumpirom
Jednostavne i zdrave palačinke
Namaz od luka i jabuke
Smoothie za dobro zdravlje
Složenac od špinata i cheddara
© 2025 Zdravi recepti