Nazad na početnu

Salata od gljiva i šparoga

Salata koja će vas oduševiti.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 kriška kruha od cjelovitih žitarica
  • 4 žlice parmezana
  • 1/3 šalice maslinovog ulja
  • 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice soja umaka
  • 2 žlice svježeg timijana
  • 500g šparoga
  • 3 šalice nasjeckanih šampinjona
  • 5 šalica zelene salata
  • 2 tvrdo kuhana jaja

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 230°C. U blenderu miksajte krišku kruha i pomiješajte s parmezanom i 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Posolite i popaprite po želji.

Pomiješajte maslinovo ulje, ocat, sojin umak i timijan. Dodajte malo papra i dobro promiješajte. Šparoge očistite i stavite na lim za pečenje. Premažite ih smjesom od sojinog umaka. Ravnomjerno rasporedite šampinjone preko šparoga i pecite u pećnici oko 10 minuta.

Izvadite iz pećnice i pospite smjesom od kruha i parmezana. Pecite 8 do 10 minuta, dok povrće ne omekša.

Na tanjure rasporedite zelenu salata i prekrijte ju pečenim povrće. Pospite usitnjenim jajima i poslužite odmah.