Nazad na početnu

Salata od brokule i češnjaka

Brokula je jako dobar izvor folne kiseline, kalija i mangana.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 340g brokule
  • 1 nasjeckani češnjak
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sok i naribana korica od 1 limuna
  • 3 žlice parmezana

Priprema

Priprema

Brokulu nasjeckajte na komade srednje veličine. Pomiješajte brokulu, češnjak, sol, papar i maslinovo ulje. Pustite da stoji u hladnjaku barem 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 170°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Stavite brokulu i pecite 20 do 25 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Dodajte preostale sastojke, dobro promiješajte i poslužite.