Nazad na početnu

Salata od breskve i piletine

Bogato začinjena piletina i breskve pečene na roštilju.

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1/4 šalice aceta balsamica
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žličice senfa
  • 3 žličice javorovog sirupa
  • 1/4 žličice soli
  • 3 nasjeckana fileta pilećih prsa
  • 5 breskvi
  • 1/4 šalice nasjeckanog luka
  • 1/2 šalice nasjeckanog peršina
  • 1/3 šalice nasjeckanog kozjeg sira
  • 200g zelene salate

Priprema

Priprema

Pomiješajte aceto balsamico, maslinovo ulje, sok od limuna, senf, javorov sirup i sol. Dobro promiješajte i podijelite u 2 dijela. Jedan dio iskoristite kao marinadu za piletinu i pustite ju da stoji 15 do 30 minuta.

Zagrijte roštilj. Breskve očistite, nasjeckajte na kockice i premažite ih marinadom. Poslažite breskve i piletinu naizmjenice na štapiće za roštilj. Pecite oko 5 minuta sa svake strane. Uklonite breskve i piletinu sa štapića i stavite u zdjelu, dodajte preostale sastojke i marinadu. Dobro promiješajte i poslužite odmah.