Nazad na početnu

Salata od batata i hrskavih badema

Nešto malo drugačija salata koja će izvrsno nadopuniti vaš ljetni meni.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 srednji batat
  • 75 g badema
  • 2 mlada luka
  • 1 protisnuti režanj češnjaka
  • 2 jušne žlice limunovog soka
  • 1 jušna žlica agavinog sirupa
  • 1 jušna žlica sojinog umaka
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 0,5 čajne žlice chili praha
  • sol i papar
  • 150 g feta sir

Priprema

Priprema

  1. Batat operite, ogulite i narežite na kockice. Stavite ga u kipuću vodu i kuhajte oko 15 minuta, odnosno dok ne omekša, ali pripazite da se ne prekuha.
  2. Bademe prerežite po pola i prepržite bez ulja na tavi.
  3. Operite mladi luk i narežite ga na male komadiće.
  4. Češnjak pomiješajte s limunovim sokom, agavinim sirupom i soja umakom. Dodajte maslinovo ulje i na kraju u smjesu dodajte sol, papar i chili prah.
  5. Ocijedite i malo posušite batat te ga na ulju pržite oko dvije minute.
  6. U velikoj zdjeli pomiješajte sve pripremljene sastojke, dodajte batat i sir.