Nazad na početnu

Salata od avokada i šparoga u slatkom curry umaku

Kremasta i bogato začinjena.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica čilija
  • 1 žličica kumina
  • 1 svežanj nasjeckanih šparoga
  • 3 zrela prepolovljena avokado
  • 2 zrele nasjeckane marelice
  • 1 šalica špinata
  • Umak

  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 1/4 šalice nasjeckanog crvenog luka
  • 1 žlica curry praha
  • 1 žličica kumina
  • 2 žlice vode
  • 1 žlica soja umaka
  • 1/4 šalice maslinovog ulja

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte maslinovo ulje, senf, čili, i kumin u zdjelici. U posudu za pečenje stavite šparoge. Prelijte po vrhu i pustite da stoji u hladnjaku oko 30 minuta.

U zasebnu zdjelu, pomiješajte sastojke za umak. Izvadite šparoge iz hladnjaka i pecite ih u pećnici 20 do 30 minuta. Izvadite iz pećnice i pomiješajte s marelicama. Izdubite polovice avokada i dodajte u šparoge. Napunite avokado smjesom i poslužite.