Nazad na početnu

Sacher torta (za dijabetičare)

Ova izvrsna i popularna torta dolazi u novom obliku koji je prilagođena dijabetičarima, a tako ukusan i osvježavajuć da nećete primijetiti razliku.

01:30
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

  • Ukupne masnoće: 11 g
  • Zasićene masnoće: 6 g
  • Kolesterol: 260 mg
  • Kalij: 165 mg
  • Natrij: 127 mg
  • Ukupni ugljikohidrati: 23 g
  • Dijetna vlakna: 1 g
  • Šećer (monosaharid): 12 g
  • Bjelančevine: 9 g 

Sastojci

Sacher Torta za dijabetičare - ova izvrsna i popularna torta dolazi u novom obliku koji je prilagođena dijabetičarima, a tako ukusan i osvježavajuć da nećete primijetiti razliku.

Tijesto

  • 10 dag brašna
  • 14 dag margarina
  • 15 ml tekućeg sladila bez energetske vrijednosti (koje se može kuhati) ili 5 žličica Eritrita, šećera od breze, Stevije, Ksilitola ili sl.
  • 6 jaja
  • 16 dag dijabetičke čokolade
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • 15 dag marmelade od marelica za nadjev (nekoliko velikih žlica)

 

Preljev

  • 0,5 dl mlijeka s 1% mliječne masnoće
  • 15 ml tekućeg sladila bez energetske vrijednosti (koje se može kuhati), Eritrita, Stevije, šećera od breze, Ksilitola ili sl.
  • 4 žlice gorke čokolade u prahu ili dijetne čokolade

Priprema

Priprema

  1. Žumanjke izmiješajte sa sladilom, izrađenim margarinom i rastopljenom čokoladom, a od bjelanjaka istucite čvrst snijeg. Žumanjcima dodajte snijeg i postupno dodavajte brašno i prašak za pecivo.
  2. U nauljeni oblik za torte izlijte masu i pecite 30-35 minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C. Još vruću tortu razrežite na dva dijela. Donji dio namažite marmeladom od marelica, poklopite gornjim dijelom i ostatkom marmelade premažite tortu izvana.
  3. Stavite u hladnjak nekoliko sati i pripremite preljev.
  4. Čokoladu, mlijeko i sladilo zagrijte dok se čokolada ne rastopi. Malo ohladite i kad se preljev počne zgušnjavati, prelijte ga po torti.
  5. Tortu ohladite u hladnjaku, razrežite na 10 komada i poslužite.

Energetska vrijednost

222