Sacher torta

Čokoladni kolač sa džemom od marelica.

Sacher torta

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 20cm.

Rastopite čokoladu na laganoj vatri i stavite ju na stranu.

Maslac i dvije trećine šećera miksajte 10 minuta. Kad je smjesa pahuljasta, dodajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte čokoladu i sve dobro izmiješajte. Zatim dodajte brašno i lagano miješajte.

Umutite bjelanjke u čvrst snijeg. Zatim umiješajte preostali šećer. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, sjajna, ali ne i vrlo čvrsta. Nježno umiješajte bjelanjke u smjesu s čokoladom.

Tijesto stavite u pripremljen kalup za pečenje i pecite 50 min. Kada se kolač ohladi izvadite ga iz kalupa.

Džem od marelica zagrijte na laganoj vatri. Polako ga prelijte preko torte i ostavite da se ohladi.

Rastopite čokoladu i maslac na laganoj vatri. Glazuru prelijte preko kolača i razmažite.

Ostali recepti

Sabljarka na žaru
Namaz od tune i ružmarina
Mekane slane šparoge
Tortilje s kajganom od bundeve
Kremasta detoksikacijska juha
Smoothie prije vježbanja
Rižoto s kestenima i bundevom
Kolač od jabuka i cimeta
© 2025 Zdravi recepti