Nazad na početnu
Sastojci
- 3 limuna, svježe iscijeđena
- 3 kore od limuna
- 1,5 l vode
- 100 g šećera
- 2 dl soka od brusnice, nezaslađeni
- prstohvat soli
Priprema
Priprema
- Iscijedite limune i uklonite koštice. Možete maknuti srednji dio, narezati koru i iskoristiti ju za sljedeći korak.
- Na vatri zagrijte pola litra vode, dodajte šećer i koru od limuna koju ste prethodno oprali. Kuhajte par minuta, povremeno miješajući, dok voda zakuha i šećer se otop, zatim maknite s vatre i ostavite da se hladi.
- U velikom vrču pomiješajte limunadu, 1 litar vode, sok od brusnice i sol i sve dobro izmiješajte.
- Izvadite koru limuna iz sirupa i dodajte u limunadu. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Ako ne želite komadiće pulpe procijedite limunadu dok ne dobijete čistu, ružičastu tekućinu.
- Prije posluživanja rashladite limunadu barem sat vremena, dodajte metvicu, kockice leda, smrznute brusnice, jagode ili drugo voće i ukrasite kolutićima limuna (po želji).
