Rižoto s limunom

Ovaj rižoto ćete pamtiti!

Rižoto s limunom

01:00

Sastojci:

Priprema

Luk, češnjak i rižu zagrijte na maslinovom ulju. Popecite oko 5 minuta, ili dok rubovi riže ne postanu prozirni.

Dodajte bijelo vino i promiješajte. Dodajte šalicu toplog pilećeg temeljca i miješajte dok se sva tekućina ne upije. Promiješajte dobro i polako pirjajte dok tekućina ne ispari, a zatim dodajte još jednu šalicu temeljca i promiješajte ponovo. Nastavite ovaj postupak sve dok se sva tekućina ne ispari.

Kada je riža al dente, dodajte sir i papar i dobro promiješajte da se rastopi. Dodajte sok od limuna i koricu. Dobro izmiješajte. Poslužite odmah uz svježe nasjeckan peršin.

Ostali recepti

Voćna salata (dijeta 5 faktora)
Proljetna frittata
Njoki s rajčicom i slaninom
Džem od borovnica
Mongolsko meso
Piletina u umaku od naranče
Protuupalni čaj od kurkume
Calzone sa šunkom, rajčicom i ricottom
© 2025 Zdravi recepti