Nazad na početnu
Sastojci
- 400 g bundeve
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 20 g maslaca
- 240 g preprženih kestena
- 6 jušnih žlica maslinovog ulja
- 300 g riže
- ¼ l bijelog vina
- 1 l jušnog temeljca
- 100 g planinskog sira
- Sol i papar
- 4 komada kadulje
Priprema
Priprema
- Razrežite bundevu na tanke komade.
- Narežite luk i češnjak.
- U loncu na rastopljenom maslacu prepržite kestene oko dvije minute.
- Zagrijte dvije jušne žlice maslinovog ulja i na njemu prepržite bundevu, luk i češnjak.
- Dodajte rižu te miješajte do dvije minute.
- Dodajte vino i na srednjoj vatri dinstajte do dvije minute uz stalno miješanje.
- Dodajte jušni temeljac kako bi se pokrila riža.
- Kada riža upije dodani temeljac, podlijte s ostatkom temeljca.
- Pirjajte rižoto 30 minuta uz povremeno miješanje.
- Naribajte sir.
- Rižotu dodajte kestene i sir, te začinite uz sol i papar.
- Na 2 jušne žlice maslinovog ulja prepržite kadulju.
- Rižoto servirajte s ukrašenom kaduljom.