Rižoto s gljivama i rajčicom

Kremasta i ukusna riža u kombinaciji sa špinatom i rajčicama.

Rižoto s gljivama i rajčicom

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi. Dodajte luk i dinstajte 5 minuta. Umiješajte gljive i češnjak. Kuhajte 3 minute.

Umiješajte rižu, ulijte vino i kuhajte oko 3 minute, miješajući s vremena na vrijeme.

Smanjiti vatru. Dodajte rajčice i 125ml temeljca. Kuhajte oko 5 minuta. Ulijte ostatak temeljca i nastavite kuhati dok ne dobijete kremast umak.

Umiješajte peršin i parmezan. Začinite po želji. Dodajte špinat, pokrijte i kuhajte 5 minuta.

Pospite parmezanom prije posluživanja.

Ostali recepti

Složenac od tjestenine, tune i parmezana
Snježne kuglice
Zdravi kolačići od badema
Smoothie od manga i lubenice
Ljuti teleći ražnjići
Kajgana s ovčjim sirom i borovnicama
Voćni smoothie za snižavanje tlaka
Losos u umaku od maslaca, limuna i meda
© 2025 Zdravi recepti