Nazad na početnu

Rižoto od šparoga

Lagani ručak kada ne znate što bi kuhali.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 50g maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 sitno sjeckana mala glavica luka
  • 3 sitno sjeckana režnja češnjaka
  • 350g riže
  • 250ml suhog bijelog vina
  • 4 šalice vruće vode ili pilećeg temeljca
  • šparoge izrezane na 3 cm dužine
  • 1 / 2 šalice naribanog parmezana
  • korica 1 limuna
  • 1 / 2 šalice nasjeckanog peršina

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje i pola maslaca u velikoj, dubokoj tavi. Pržite luk i češnjak 3 do 5 minuta dok ne omekša. Dodajte rižu i miješajte. Dodajte vino i miješajte 1 minutu. Dodajte vodu ili temeljac i kuhajte dok riža nije gotova, ali je još uvijek al dente. Dodajte šparoge, umiješajte sir, preostali maslac i pola šalice kipuće vode. Kada se svi sastojci pomiješaju, smanjite temperaturu i kuhajte još 5 minuta. Maknite s vatre, umiješajte koricu limuna i peršin. Dodajte parmezan na vrhu i poslužite.