Rižoto od šparoga

Lagani ručak kada ne znate što bi kuhali.

Rižoto od šparoga

00:45

Sastojci:

Priprema

Zagrijte ulje i pola maslaca u velikoj, dubokoj tavi. Pržite luk i češnjak 3 do 5 minuta dok ne omekša. Dodajte rižu i miješajte. Dodajte vino i miješajte 1 minutu. Dodajte vodu ili temeljac i kuhajte dok riža nije gotova, ali je još uvijek al dente. Dodajte šparoge, umiješajte sir, preostali maslac i pola šalice kipuće vode. Kada se svi sastojci pomiješaju, smanjite temperaturu i kuhajte još 5 minuta. Maknite s vatre, umiješajte koricu limuna i peršin. Dodajte parmezan na vrhu i poslužite.

Ostali recepti

Losos s limunom i češnjakom
Osvježavajuće limun kocke
Salata od feta sira i graška
Losos s narančom
Juha od karfiola i slanine
Smoothie od manga i ananasa
Pečena prosena kaša
Hrskava pečena piletina
© 2025 Zdravi recepti