Rižoto od škampa, komorača i rikole

Ovaj ukusni rižoto, uz dodatak limuna, poslužit će kao lagana večera.

Rižoto od škampa, komorača i rikole

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte povrtni temeljac.

Na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje i pirjajte luk, češnjak i komorač 10 minuta. Dodajte rižu i povrtni temeljac. Miješajte 2 minute.

Pojačajte vatru i miješajte dok tekućina ne ispari. Kada je riža skoro kuhana, dodajte škampe, limunovu koricu i malo začina. Nastavite kuhati još 3 do 4 minute dok škampi ne poprime ružičastu boju.

Uklonite s vatre i ubacite sok od limuna i rikolu.

Pomiješajte i ostavite da stoji 2 minute, a nakon toga poslužite.

Energetska vrijednost:

390

Ostali recepti

Torta s glazurom od naranče
Pileći curry s jogurtom
Jesensko pileće varivo
Čokoladni kolač sa sirom i malinama
Namaz od tune i ružmarina
Grčki omlet
Piletina s curryjem i rižom
Keksići (prehrana za krvnu grupu A)
© 2025 Zdravi recepti