Rižoto od škampa, komorača i rikole

Ovaj ukusni rižoto, uz dodatak limuna, poslužit će kao lagana večera.

Rižoto od škampa, komorača i rikole

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte povrtni temeljac.

Na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje i pirjajte luk, češnjak i komorač 10 minuta. Dodajte rižu i povrtni temeljac. Miješajte 2 minute.

Pojačajte vatru i miješajte dok tekućina ne ispari. Kada je riža skoro kuhana, dodajte škampe, limunovu koricu i malo začina. Nastavite kuhati još 3 do 4 minute dok škampi ne poprime ružičastu boju.

Uklonite s vatre i ubacite sok od limuna i rikolu.

Pomiješajte i ostavite da stoji 2 minute, a nakon toga poslužite.

Energetska vrijednost:

390

Ostali recepti

Čili s mljevenim mesom
Smoothie protiv nadutosti
Smoothie od dinje za fit tijelo
Polpete od tikvica
Juha od kurkume, rajčice i crnog papra
Kineski pileći rezanci za deset minuta
Srdele s crvenim ribizlom
Pašta-fažol na brujet od skuša
© 2025 Zdravi recepti