Pripremite se za proljeće.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Ogulite i nasjeckajte mrkvu. Stavite na lim za pečenje, pospite maslinovim ulje, solju i paparom, promiješajte i pecite oko 20 minuta. Izvadite, stavite u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Stavite da stoji sa strane.
U velikoj tavi zagrijte ulje i dinstajte luk oko 5 minuta. Dodajte češnjak, prstohvat soli i papra i dinstajte još 1 minutu.
Dodajte rižu i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte vino i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne ispari. Dodajte naribanu mrkvu i kuhajte oko 1 minutu.
Dodajte sok od mrkve, smanjite vatru i kuhajte dok ga riža ne upije. Dodajte temeljac i kuhajte dok ne ispari, oko 15 minuta.
Dodajte pire od mrkve i dobro promiješajte. Dodajte maslac i sir. Kuhajte dok se ne rastope i poslužite.