Nazad na početnu

Riblji temeljac

Ovaj temeljac je najbolja podloga za sve riblje delicije koje volite pripremati.

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 žličica maslaca
  • 1 nasjeckani luk
  • 1 kg bijele ribe, samo glave i kosti
  • 250 ml bijelog vina
  • 2 stabljike peršina
  • 2 grančice timijana
  • 1 lovorov list
  • 1 litra vode

Priprema

Priprema

Rastopite maslac. Dodajte luk i pirjajte 3 minute uz često miješanje. Dodajte riblje glave i kosti, i pirjajte još 4 minute. Ulijte vino i 1 litru hladne vode. Dodajte bilje i prstohvat soli.

Kuhajte na jakoj vatri dok ne prokuha, zatim smanjite vatru i kuhajte još 20 minuta. Na kraju temeljac procijedite i čuvajte u hladnjaku do tjedan dana ili 3 mjeseca u zamrzivaču.

Energetska vrijednost

28