Nazad na početnu

Rezanci s đumbirom i korijanderom

Potpuno prirodno s daškom istoka!

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • Šaka svježih grančica korijandera
  • 225 g rezanaca
  • 50 ml oraščevog ulja
  • 5 cm svježeg korijena đumbira, fino naribanog
  • 7 kom mladog luka, naribanog
  • 2 velike žlice blagog soja umaka
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Priprema

Skinite lišće s grančica korijandera. Stavite ih na dasku za rezanje i grubo narežite velikim nožem.

Skuhajte rezance, isperite ih pod hladnom vodom i dobro procijedite. Zamiješajte ih s jednom velikom žlicom ulja.

Zagrijte wok dok ne bude vruć, zatim dodajte ostatak ulja kojeg raspršite po cijelom woku.

Dodajte đumbir i pržite miješajući na par sekundi, a zatim dodajte rezance i mladi luk. Ostavite neka se prži i cijelo vrijeme miješajte na 3-4 minute sve dok ne bude toplo.

Pospite sa soja umakom i začinite sa solju i paprom.

Dobro promiješajte i poslužite odmah.