Rezanci od špinata s teletinom

Počastite posebno društvo!

Rezanci od špinata s teletinom

00:50

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte trakice teletine sa začinjenim brašnom.

Rastopite maslac u tavi. Dodajte teletinu u tavu i pecite dok teletina ne dobije smeđu boju. Uklonite teletinu sa strane.

Dodajte luk u tavu i pirjajte dok ne dobijete zlatno smeđu boju. Dodajte vino i brzo kuhajte kako bi smanjili količinu tekućine. Dodajte temeljac i vrhnje te začinite solju i paprom.

Smanjite vatru i čekajte dok umak ne bude kremast i gust te na kraju dodajte teletinu.

U međuvremenu kuhajte rezance u lagano slanoj kipućoj vodi dok ne budu al dente.

Ocijedite ih i premjestite u toplu zdjelu za posluživanje.

Umiješajte 1 žlicu parmezana u umak, a zatim prelijte umak preko tjestenine i nježno promiješajte.

Poškropite sve s preostalim parmezanom i odmah poslužite.

Ostali recepti

Zapečena tjestenina s piletinom
Domaći puding od banane
Smoothie od ananasa i manga
Kajgana s rajčicama, lukom i paprikom
Zobene pahuljice sa chia sjemenkama i bademovim mlijekom
Pljeskavice od lososa i quinoe
Patka s umakom od šumskog voća
Sočna svinjetina
© 2025 Zdravi recepti