Nazad na početnu
Sastojci
- 2 veće tikvice (ili drugo povrće od kojeg želite napraviti rezance)
- šaka cherry rajčica
- 1 žlica vlasca
- 1 žličica senfa
- 1 dl limunovog soka, svježe iscijeđenog
- 3 dl maslinovog ulja
- 50 g kozjeg ili ovčjeg sira
- prstohvat soli
- prstohvat crnog papra
- prstohvat šećera
Priprema
Priprema
- Tikvice operite i odstranite vrhove. Uz pomoć spiralizatora ili rezača napravite špagete od tikvice ili ih narežite na tanke trake.
- U loncu zagrijte maslinovo ulje i dodajte rezance ili špagete od tikvica. Pirjajte 3-4 minute pa maknite s vatre.
- U drugoj posudi izmiješajte povrće. Po želji možete dodati veću količinu nekoga povrća ili neke dodatne sastojke.
- Dodajte maslinovo ulje i začine, zatim ubacite rezance od tikvice pa dobro skupa dobro izmiješajte.
- Na vrh pospite s izmrvljenim komadićima kozjeg sira.
