Nazad na početnu

Ražnjići od povrća i sira

Zdrav i jednostavan obrok uključuje puno povrća, a ovaj recept za ražnjiće s povrćem i sirom oduševit će sve ljubitelje mediteranske kuhinje i privući najmlađe da se zdravo hrane.

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 120 g ovčjeg ili kozjeg sira
  • 1 žuta paprika
  • 1 tikvica
  • 140 g cherry rajčica
  • 15 g svježe metvice
  • ½ svježe čili papričice (po želji)
  • 1 limun
  • 3 dl maslinovog ulja

Priprema

Priprema

  1. Namočite 6 štapića za ražnjiće u hladnu vodu kako biste spriječili da izgore. Izrežite sir i papriku na kockice, tikvice na kolutiće, a cherry rajčice prepolovite na 2 jednaka dijela. Sva stavite u istu posudu i promiješajte.
  2. Naribajte koricu limuna, narežite metvicu i čili papričicu (ako koristite) na sitne komade pa dodajte, zajedno s maslinovim uljem, u posudu s povrćem i sirom. Sve dobro izmiješajte, a po želji možete dodati sol i papar.
  3. Na vatri zagrijte malo maslinovog ulja. Uzmite štapiće i na njih nabodite sastojke po željenom redoslijedu, pazeći da ne stavite previše povrća i sira jer nećete moći držati štapiće. Dodajte ražnjiće na vatru i pecite 10-ak minuta sa svake strane dok sir porumeni i povrće omekša.
  4. Poslužite toplo kao prilog, sa svježom salatom ili komadićima prepečenog kruha.