Nazad na početnu

Ražnjići od piletine i ananasa

Ražnjići marinirani u medu.

01:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica rižinog octa
  • 1 žličica soja umaka
  • sok od 1 limete
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 6 štapića za ražnjiće
  • 500g pilećih prsa
  • 2 šalice ananasa

Priprema

Priprema

Ananas i piletinu narežite na kockice. U velikoj plitkoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu. Dobro promiješajte.

Na štapiće naizmjenično slažite piletinu i ananas. Stavite ih u zdjelu s marinadom. Pustite da stoje oko 1 sat i povremeno ih okrenite kako bi svaka strane jednako upila marinadu.

Zagrijte roštilj ili gril tavu. Pecite ražnjiće 4 do 5 minuta sa svake strane. Uklonite s vatre i poslužite odmah.