Nazad na početnu

Raženi kruh

Kruh prije pečenja zarežite nožem po sredini.

02:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 450 g integralnog brašna
  • 400 g raženog brašna
  • 25 g svježeg kvasca
  • 300 ml tople vode
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica komorača
  • 1 žličica korijandera

Priprema

Priprema

Pomiješajte brašno i dodajte toplu vodu u koju ste prethodno rastopili kvasac i šećer. Sve zajedno mijesite i dodajte ostale sastojke. Kada je tijesto gotovo, ostavite ga da odstoji 30 min na toplom mjestu, pokriveno s kuhinjskom krpom.

Izmijesite tijesto i oblikujte ga u okrugli kruh. Stavite tijesto u namašćen lim za pečenje i ostavite da odstoji 45 min pokriveno krpom na toplom mjestu.

Kruh pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 45 min.