Nazad na početnu

Ravioli sa sirom s tri vrste paprike

Šareni ravioli će vas jednostavno oduševiti.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g raviola sa sirom
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 mala glavica crvenog luka, narezana na kockice
  • 1 zelena babura (paprika), tanko narezana
  • 1 crvena babura (paprika), tanko narezana
  • 1 žuta babura (paprika), tanko narezana
  • 500 ml pilećeg temeljca, podijeljenog
  • 1 g mljevene crvene ljute paprike

Priprema

Priprema

Dovedite veliki lonac lagano posoljene vode do vrenja. Kuhajte raviole u kipućoj vodi na 8 do 10 minuta, ili dok ne budu gotove, a zatim ih ocijedite.

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dinstajte luk i papriku dok ne omekša.

Zatim dodajte jednu šalicu temeljca, začinite s mljevenom paprikom i pirjajte na još 5 minuta.

Umiješajte preostali temeljac i kuhajte dok većina temeljca ne ispari.

Žlicom nanesite smjesu preko raviola.