Ravioli od tikve

Okusi će vam se doslovno otapati u ustima!

Ravioli od tikve

01:00

Sastojci:

Priprema

Stavite kuhanu tikvu u zdjelu. Dodajte sol, papar i crvenu papriku. Umiješajte mascarpone sir, žumanjak i 25 g naribanog parmezana te miješajte dok punjenje ne bude glatko i dobro pomiješano.

Smjestite tjesteninu (raviole ili torteline) koja bi otprilike trebala imati oblik kruga na radnu površinu. Navlažite vrh prsta u vodi i s njim pređite duž vanjskog ruba tjestenine kako bi ju navlažili. Stavite oko 1 čajnu žličicu punjenja u središte raviola. Sklopite tjesteninu na pola kako bi dobili oblik polumjeseca, a zatim pritisnite rubove kako bi ih zapečatili. Ponovite postupak s preostalim raviolama.

Na srednje jaku vatru stavite duboku tavu. Umiješajte maslac i nenarezani režanj češnjaka. U međuvremenu, dovedite lonac lagano posoljene vode do vrenja.

Stavite napunjene raviole u kipuću vodu, malo po malo ih stavljajte, a kuhajte ih dok ne počnu plutati po vrhu, znači oko 2 minute. Ocijedite raviole i prenesite ih na tavu. Pojačajte vatru na srednje jaku ispod tave i kuhajte raviole taman dok ne poprime okus češnjaka, znači oko 2 ili 3 minute.

Pospite sve s nasjeckanom kaduljom, još crnog papra i dodatnim parmezanom.

Poslužite vruće!

Ostali recepti

Kajgana s ciklom
Grah na francuski način
Kruh od kokosa i banana
Quinoa s bademima i brusnicama
Osvježavajuća salata od naranče, rukole i komorača
Paprika punjena krumpirom u umaku od rajčice s mladim mahunama (UN dijeta)
Pljeskavice od prokulica
Palačinke sa šumskim voćem
© 2025 Zdravi recepti