Nazad na početnu

Rajčice punjene keljom

Zapečene rajčice posute parmezanom.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 sjeckanog kelja
  • 1 žličica mljevene čile paprike
  • 1 češanj češnjaka
  • 12 rajčica
  • 115 g parmezana
  • 7 velikih jaja

Priprema

Priprema

Zagrijete pećnicu na 200°C.

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i dodajte mljevenu čili papriku. Dodajte nasjeckani kelj i kuhajte oko pet minuta. Ostavite da se ohladi.

Izrežite vrhove svake rajčice i uklonite sjemenke iz nje. Posudu za pečenje pospite s malo maslinovog ulja. Rajčice začinite solju i paprom, i stavite malo parmezana u svaku rajčicu.

Umutite jaja i začinite ih solju i paprom. Dodajte kelj. Koristeći malu kuhaču, ulijte smjesu jaja u rajčice i ispunite svaku gotovo do vrha. Pospite rajčice s ostatkom parmezana i pecite u pećnici oko 45 minuta.