Nazad na početnu

Ragu od gljiva

Nagradite nepce ovim odličnim receptom!

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 mala glavica crvenog luka, sitno nasjeckanog
  • 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 1 čajna žličica sjemenki korijandera, zdrobljenih
  • 1 velika žlica octa od crnog vina
  • 1 velika žlica blagog umaka od soje
  • 1 velika žlica suhog šerija
  • 2 čajne žličice pasirane rajčice
  • 2 čajne žličice smeđeg šećera
  • 150 ml povrtnog temeljca
  • 100 g šampinjona, narezanih
  • 100 g bukovača, narezanih
  • 100 g shitake gljiva, narezanih
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema

Priprema

Stavite luk, češnjak, sjemenke korijandera, ocat, umak od soje, šeri, pasiranu rajčicu, šećer i temeljac u veliku tavu. Dovedite do vrenja, smanjite toplinu i ostavite neka se krčka, pokriveno, na 5 minuta.

Skinite poklopac s tave te nastavite pirjati još 5 minuta ili dok se tekućina ne smanji za pola.

Dodajte sve gljive i kuhajte ih na 5 minuta. Izvadite gljive iz tave sa žlicom s prorezom i prebacite ih u zdjelu za posluživanje i održavajte ih toplima.

Prokuhajte sokove u tavi na oko 5 minuta, taman dok se smanje na oko 75 ml. Začinite sa solju i paprom.

Ostavite da se ohladi na 2-3 minute, a zatim prelijte preko gljiva.

Poslužite toplo ili dobro ohlađeno.