Quinoa s gljivama

Ukusan i zdrav obrok!

Quinoa s gljivama

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Gljive stavite na lim za pečenje i lagano polijte s malo maslinovog ulja. Pecite gljive oko 10 do 15 minuta dok ne omekšaju i ne potamne.

Stavite juhu od povrća i zagrijte. Pirjajte quinou u zasebnom loncu 3 minute uz konstantno miješanje.

Maslac rastopite na srednje jakoj vatri, dodajte luk i kuhajte dok luk ne omekša. Dodajte češnjak i lagano ga prepržite. Umiješajte quinou i miješajte dok nije u potpunosti obložena maslacem. Nakon 2 minute dodajte vino i kuhajte oko 4 minute.

Dodajte oko 2/3 šalice juhe u quinou. Miješajte dok se juha ne apsorbira i ponovite. Ovaj proces bi trebao potrajati oko 15 do 20 minuta. Stalno miješajte quinou jer lako zagori.

Nakon što je rižoto kuhan, smanjite vatru i dodajte sir, vrhnje, sol i papar. Rižoto treba biti mekan i vlažan, a ne suh kao tipična quinoa. Umiješajte gljive neposredno prije posluživanja.

Ostali recepti

Slojevita salata u staklenci
Losos u umaku od manga
Tjestenina s keljom i šampinjonima
Brokula s fetom i umakom od rajčice
Kremasta tjestenina sa špinatom
Smoothie od ananasa i naranče
Pileća juha s tjesteninom
Njoki sa špinatom i pinjolima
© 2025 Zdravi recepti