Nazad na početnu

Quinoa i crni grah

Ukusna kombinacija za ljubitelje quinoe.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 5 ml biljnog ulja
  • 1 glavica crvenog luka, nasjeckanog
  • 3 režnja češnjaka, oguljenih i nasjeckanih
  • 150 g neskuhane quinoe
  • 350 ml povrtnog temeljca
  • 2 g kumina, mljevenog
  • 0,5 g crvene paprike
  • sol i papar po želji
  • 150 g kukuruza iz konzerve
  • 450 g crnog graha iz limenke, ispranog i ocijeđenog
  • 25 g svježeg peršina, nasjeckanog

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u loncu za pirjanje na srednje jakoj toplini. Umiješajte luk i češnjak te dinstajte dok lagano ne potamne.

Stavite quinou u lonac za pirjanje i pokrijte s povrtnim temeljcem. Začinite s kimom, paprikom, paprom i soli.

Dovedite smjesu do vrenja, poklopite, smanjite toplinu i pirjajte na 20 minuta.

Umiješajte kukuruz u lonac za pirjanje i dalje pirjajte oko 5 minuta dok se sve skroz zagrije.

Umiješajte crni grah i peršin.