Nazad na početnu

Pureći svitak s povrćem i kremom od komorača

Odličan ručak za Vaše najdraže

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 180 g purećih prsa
  • 20 g gljive (vrganji suhi)
  • 20 g crvena paprika
  • 40 g mrkve
  • 40 g tikvica
  • 40 g cvjetače
  • 100 g komorača
  • 2 lista kelja
  • sol, papar, peršin
  • limunov sok, sojino vrhnje

Priprema

Priprema

Pureća prsa prorezati po sredini (ne do kraja) te rastvoriti. Meso istući, obložiti prethodno blanširanim listovima kelja. Na listove kelja složiti gljive koje smo prethodno skuhali i papriku te sve zamotati. Obložiti alufolijom i peći u pećnici bez masnoće uz dolijevanje vode. Peći na temperaturi od 180 stupnjeva 20 minuta. Kada je meso gotovo, roladu izrezati na odreske i složiti na tanjur, preliti kremom od komorača i poslužiti s kuhanim povrćem. Krema od komorača: komorač (korijen) narezati na krupnije komade i prokuhati u slabije soljenoj vodi i limunovom soku toliko da tekućina tek pokrije komorač. Kada veći dio tekućine ispari, mikserom od kuhanog koromača napraviti kremu. Kremi dodati sojino vrhnje. Lagano kuhati oko pet minuta i poslužiti uz pureću roladu.