Nazad na početnu

Pureća prsa s artičokama

Odvojite malo više vremena, ali garantirano izazivate osmjehe za stolom

01:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • artičoka
  • limun
  • češnjak protisnuti
  • peršinov list
  • maslinovo ulje
  • pureća prsa

Priprema

Priprema:

1. Artičokama odstranite vanjske drvene listove, odrežite peteljke i oštre vrhove pa ih namočite u hladnoj vodi s limunovim sokom.

2. Nakon par minuta ih ocijedite, pažljivo rastvorite, napunite mješavinom peršina i češnjaka, nakapajte maslinovim uljem, a zatim listove stisnite jedan uz drugi.

3. Složite ih naopako u nauljenu vatrostalnu posudu, prelijte mješavinom ulja i vode tako da budu prekrivene tekućinom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C oko sat vremena.

4. Pureća prsa narežite na tanke odreske. Lagano ih pirjajte na mješavini maslinova ulja i vode sa svake strane.
Da bi artičoke bile mekane, tijekom pečenja moraju biti potpuno uronjene u mješavinu maslinova ulja i vode.