Nazad na početnu

Punjeni zapečeni krumpiri

Ovi krumpiri su savršen prilog. U završnoj fazi kuhanja, mogu se zamotati u foliju i staviti u vatru.

01:10
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 6 velikih krumpira
  • 100g cheddar sira
  • 25g maslaca i 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 8 šnita dimljene slanine, sjeckane i pržene s 50g gljiva
  • 1 glavica luka, 1 crvena paprika, 2 češnja češnjaka, sjeckani i pržni na maslacu, a zatim promiješani s 1 limenkom kukuruza i 1 žlicom svježe nasjeckanog peršina
  • 4 mlada luka, nasjeckani i pomiješani s 1 konzervom tune i 1 žlicom nasjeckanog svježeg korijandera

Priprema

Priprema

1. Operite krumpir, probodite ga vilicom i pecite neoguljenog na 220°C oko sat vremena dok ne postane mek u sredini. U međuvremenu napravite punjenje.

2. Kada je pečen, prerežite krumpir na pola, izdubite unutrašnjost, pazite da ne pukne.

3. Unutrašnjost krumpira pomiješajte s maslacem ili uljem i umješajte u punjenje.

4. Položite napunjene krumpire na lim za pečenje i pospite sirom.

5. Vratite u pećnicu na 5-10 minuta dok se sir ne istopi.