Nazad na početnu
Sastojci
- 1 kg krumpira ili batata
- 185 g tune u vlastitom soku
- ½ crvenog luka
- ½ čili papričice
- 2 dl soka od limete (svježe iscijeđenog)
- 6 žlica grčkog jogurta
- par listova korijandera
Priprema
Priprema
- Krumpir dobro operite i izbodite vilicom. Stavite na tanjur ili u posudu i pecite 20-ak minuta dok ne omekša. Možete peći u mikrovalnoj pećnici ili u običnoj pećnici, ali u oba slučaja pecite na visokoj temperaturi.
- Prerežite na pola i stavite na tanjur ili u posudu za pečenje. Tunu iscijedite i promiješajte vilicom. Na svaku polovicu stavite žličicu tune, zatim dodajte sitno nasjeckani luk i čili pa prelijte sokom od limete.
- Dodajte žličicu grčkog jogurta i korijander. Poslužite toplo kao vegetarijansko jelo ili kao prilog.