Punjeni pečeni krumpir ili batat

Pečeni krumpir ili batat punjen tunom i svježim začinima čini ukusan, lagan i zdrav obrok koji će vam uštedjeti novac, a ispunit će svačija očekivanja.

Punjeni pečeni krumpir ili batat Izvor slike: Depositphotos

01:00

Sastojci:

Priprema

  1. Krumpir dobro operite i izbodite vilicom. Stavite na tanjur ili u posudu i pecite 20-ak minuta dok ne omekša. Možete peći u mikrovalnoj pećnici ili u običnoj pećnici, ali u oba slučaja pecite na visokoj temperaturi.
  2. Prerežite na pola i stavite na tanjur ili u posudu za pečenje. Tunu iscijedite i promiješajte vilicom. Na svaku polovicu stavite žličicu tune, zatim dodajte sitno nasjeckani luk i čili pa prelijte sokom od limete.
  3. Dodajte žličicu grčkog jogurta i korijander. Poslužite toplo kao vegetarijansko jelo ili kao prilog.

Ostali recepti

Složenac od ljetnog povrća
Omlet s bobičastim voćem
Riža s curryjem i povrćem
Domaći sirup od trešanja, bez kuhanja
Dida Boža tortica s kremom od mandarine i ricotte
Napitak od jabučnog octa i meda
Bogato začinjena piletina
Visokoproteinski smoothie za ubrzanje metabolizma
© 2025 Zdravi recepti