Nazad na početnu

Punjeni pečeni krumpir ili batat

Pečeni krumpir ili batat punjen tunom i svježim začinima čini ukusan, lagan i zdrav obrok koji će vam uštedjeti novac, a ispunit će svačija očekivanja.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 kg krumpira ili batata
  • 185 g tune u vlastitom soku
  • ½ crvenog luka
  • ½ čili papričice
  • 2 dl soka od limete (svježe iscijeđenog)
  • 6 žlica grčkog jogurta
  • par listova korijandera

Priprema

Priprema

  1. Krumpir dobro operite i izbodite vilicom. Stavite na tanjur ili u posudu i pecite 20-ak minuta dok ne omekša. Možete peći u mikrovalnoj pećnici ili u običnoj pećnici, ali u oba slučaja pecite na visokoj temperaturi.
  2. Prerežite na pola i stavite na tanjur ili u posudu za pečenje. Tunu iscijedite i promiješajte vilicom. Na svaku polovicu stavite žličicu tune, zatim dodajte sitno nasjeckani luk i čili pa prelijte sokom od limete.
  3. Dodajte žličicu grčkog jogurta i korijander. Poslužite toplo kao vegetarijansko jelo ili kao prilog.