Nazad na početnu

Punjeni patlidžani (Ultimativna New York dijeta)

Savršeno kao prilog ili kao glavno jelo.

01:45
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

86 kalorija
3 g proteina
20 g ugljikohidrata
1 g masti
0 g zasićenih masti
5 g vlakana
10 g šećera

Sastojci

  • 1 srednji patlidžan
  • ½ šalice sjeckanog luka
  • ½ šalice sjeckanog koromača
  • ¼ šalice nasjeckanog celera
  • 1 češanj češnjaka, sjeckan
  • 1 / 2 šalice narezane pečene crvene paprike
  • 4 konzervirana pelata
  • ½ šalice soka od pelata
  • ½ šalice vode
  • 1 žlica grubo nasjeckanog svježeg peršina
  • 4 lista svježeg bosiljka
  • 2 žličice kapara

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Zamotajte u foliju patlidžan, i pecite 50 do 60 minuta, dok ne omekša. Izrežite patlidžan na pola, te izdubite sredinu. Stavite na stranu.

Zagrijete malo ulja na tavi i dodajte luk. Pržite 3 do 4 minute, dok ne omekša. Dodajte komorač, celer i češnjak. Pržite 3 minute. Dodajte unutrašnjost patlidžana, prženu crvenu papriku i sok, vodu, peršin i bosiljak. Kuhajte 15 do 20 minuta, dok se tekućina ne apsorbira i povrće ne omekša.

Uklonite lišće bosiljka i dodajte kapare. Napunite polovice patlidžana i poslužite.

Energetska vrijednost

86