Nazad na početnu

Punjene paprike bez riže

Ako ste ljubitelj punjenih paprika predlažemo da isprobate ovaj malo drugačiji recept.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 5 paprika
  • maslinovo ulje
  • ½ nasjeckanog crvenog luka
  • 500 g mljevenog purećeg mesa
  • konzerva crnog graha
  • žlica čilija u prahu
  • žlica kumina
  • sol i papar
  • limenka sjeckane rajčice
  • 125 g ribanog cheddar sira

Priprema

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Paprike operite, odrežite svakoj vrh i očistite ih od sjemenki.
  3. Na srednjoj vatri u tavi ugrijte malo ulja. Dodajte luk i miješajte dok poprimi boju. Zatim dodajte meso, čili, kumin, malo soli i papra, te sve dobro promiješajte i pirjajte oko 8 minuta.
  4. Dodajte sjeckanu rajčicu, miješajte još nekoliko minuta, a zatim sklonite s vatre.
  5. U vatrostalnu posudu poslažite paprike otvorom prema gore. Napunite paprike mješavinom mesa i začina, te na vrh dodajte ribani sir.
  6. Punjene paprike pecite 30 do 35 minuta, odnosno dok paprika ne omekša.