Punjene kruške

Ovo vegansko jelo izvrstan je obrok za sve ljubitelje jesenskog voća, posebice krušaka, a ukusno punjenje i lagani okus natjerat će vas da pojedete više od jedne!

Punjene kruške Izvor slike: Depositphotos

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Operite i prepolovite kruške pa uklonite koštice. Kruške pospite s polovicom cimetom i kimom, stavite na papir za pečenje i pecite 20-25 minuta dok rubovi ne porumene, a sredina postane mekana.
  2. Ostavite kruške da se hlade na sobnoj temperaturi, a za to vrijeme napravite nadjev. Na papir za pečenje posložite orahe i pinjole, odnosno indijske oraščiće i stavite da se peče 4-5 minuta.
  3. Kad se kruške ohlade, žlicom izvadite sredinu, ali ostavite uz rubove kako se kruške ne bi raspale. Sve što se izvadili stavite u blender, dodajte orahe i pinjole i miješajte 2-3 minute. Dodajte đumbir i ostatak cimeta pa sve skupa kratko izmiješajte, ali pazite da ne dobijete glatku smjesu, ona mora imati laganu teksturu.
  4. Kruške posložite na pladanj ili tanjur i napunite s nadjevom. Ukrasite s orašastim plodovima, štapićima cimeta, bobičastim voćem ili po želji.

Ostali recepti

Čokoladni energetski smoothie s ciklom
Sirup od ananasa
Penne s graškom i bundevom
Juha od bijelog graha
Tjestenina s karfiolom, kaparima i krušnim mrvicama
Zobene pahuljice s kruškama i medom
Salata od bulgura, komorača, boba i nara
Limunada s kurkumom
© 2025 Zdravi recepti