Ovo vegansko jelo izvrstan je obrok za sve ljubitelje jesenskog voća, posebice krušaka, a ukusno punjenje i lagani okus natjerat će vas da pojedete više od jedne!
Zagrijte pećnicu na 180°C. Operite i prepolovite kruške pa uklonite koštice. Kruške pospite s polovicom cimetom i kimom, stavite na papir za pečenje i pecite 20-25 minuta dok rubovi ne porumene, a sredina postane mekana.
Ostavite kruške da se hlade na sobnoj temperaturi, a za to vrijeme napravite nadjev. Na papir za pečenje posložite orahe i pinjole, odnosno indijske oraščiće i stavite da se peče 4-5 minuta.
Kad se kruške ohlade, žlicom izvadite sredinu, ali ostavite uz rubove kako se kruške ne bi raspale. Sve što se izvadili stavite u blender, dodajte orahe i pinjole i miješajte 2-3 minute. Dodajte đumbir i ostatak cimeta pa sve skupa kratko izmiješajte, ali pazite da ne dobijete glatku smjesu, ona mora imati laganu teksturu.
Kruške posložite na pladanj ili tanjur i napunite s nadjevom. Ukrasite s orašastim plodovima, štapićima cimeta, bobičastim voćem ili po želji.