Nazad na početnu

Puding s chia sjemenkama pogodan za dijabetičare!

Svi ljubitelji pudinga obožavat će kombinaciju bobičastog voća, maslaca od kikirikija i chia sjemenki!

00:10
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 6 žlica chia sjemenki
  • 250 g smrznutih ili svježih borovnica (možete koristiti i drugo bobičasto voće)
  • 2 žlice maslaca od kikirikija
  • 3,5 dl kokosovog mlijeka
  • 2 žlice sirupa od agave (poznat i kao medena vodica)

Priprema

Priprema

  1. Borovnice (ili drugo bobičasto voće), maslac od kikirikija, kokosovo mlijeko i sirup od agave izmiksajte ručnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu. Odvojite nekoliko bobica za dekoraciju.
  2. U smjesu lagano dodajte chia sjemenke i miješajte rukom dok se sastojci ne sjedine, zatim izlijte u čašice ili posude.
  3. Stavite u hladnjak na 3-4 sata dok se smjesa ne stvrdne. Ako puding bude previše gust, razrijedite ga s mlijekom bez laktoze.
  4. Za dekoraciju koristite ostatak bobica i/ili maslac od kikirikija i poslužite hladno.