Puding od kruške i đumbira

Ovaj lagani recept za domaći puding osmislio je legendarni Jamie Oliver, a budući da je brz i jednostavan, redovito će biti dio vašeg dnevnog menija!

Puding od kruške i đumbira Izvor slike: Depositphotos

00:20

Sastojci:

Priprema

  1. Na papiru za pečenje stavite šalicu od kave ili posudu za puding i olovkom iscrtajte dva kruga pa ih izrežite škarama. Napravite onoliko krugova koliko želite imati porcija, a samim time se povećavaju i sastojci.
  2. Maslacem namažite unutrašnjost šalice ili posude, a zatim lagano namastite i izrezani papir.
  3. Kruške operite, ogulite i narežite na sitne komadiće.
  4. Ručnim mikserom ili blenderom izmiješajte brašno, maslac, šećer i jaje dok se ne formira tijesto. Dodajte đumbir i koricu naranče i izmiješajte rukom.
  5. U posude od pudinga stavite žlicu sirupa od đumbira, dodajte komadiće kruške i na kraju zalijte tijestom te poklopite krugovima od papira. Pecite u mikrovalnoj pećnici 4 minute na najjačoj temperaturi. Izvadite i kratko ostavite da se hladi.
  6. Preokrenite posude ili šalice i izvadite puding. Dekorirati možete tako da vrh polijete sa sirupom, šećerom u prahu, komadićima kruške ili po želji.

Ostali recepti

Zdravi keksi za doručak
Osvježavajuće limun kocke
Smoothie za oporavak nakon vježbanja
Tjestenina s graškom
Izlazak sunca
Poke bowl s kozicama
Topla jesenska salata s balzamičnim vinaigretteom od ulja oraha
Zobeni keksi s maslacem od kikirikija
© 2025 Zdravi recepti