Nazad na početnu

Puding od kruške i đumbira

Ovaj lagani recept za domaći puding osmislio je legendarni Jamie Oliver, a budući da je brz i jednostavan, redovito će biti dio vašeg dnevnog menija!

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 manje kruške
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna za dizana tijesta
  • 50 g šećera ili prirodnog zaslađivača
  • 1 jaje
  • 1 žličica đumbira
  • 1 žlice narančine korice
  • 2 žlice sirupa od đumbira

Priprema

Priprema

  1. Na papiru za pečenje stavite šalicu od kave ili posudu za puding i olovkom iscrtajte dva kruga pa ih izrežite škarama. Napravite onoliko krugova koliko želite imati porcija, a samim time se povećavaju i sastojci.
  2. Maslacem namažite unutrašnjost šalice ili posude, a zatim lagano namastite i izrezani papir.
  3. Kruške operite, ogulite i narežite na sitne komadiće.
  4. Ručnim mikserom ili blenderom izmiješajte brašno, maslac, šećer i jaje dok se ne formira tijesto. Dodajte đumbir i koricu naranče i izmiješajte rukom.
  5. U posude od pudinga stavite žlicu sirupa od đumbira, dodajte komadiće kruške i na kraju zalijte tijestom te poklopite krugovima od papira. Pecite u mikrovalnoj pećnici 4 minute na najjačoj temperaturi. Izvadite i kratko ostavite da se hladi.
  6. Preokrenite posude ili šalice i izvadite puding. Dekorirati možete tako da vrh polijete sa sirupom, šećerom u prahu, komadićima kruške ili po želji.