Nazad na početnu
Sastojci
- 2 manje kruške
- 50 g maslaca
- 50 g brašna za dizana tijesta
- 50 g šećera ili prirodnog zaslađivača
- 1 jaje
- 1 žličica đumbira
- 1 žlice narančine korice
- 2 žlice sirupa od đumbira
Priprema
Priprema
- Na papiru za pečenje stavite šalicu od kave ili posudu za puding i olovkom iscrtajte dva kruga pa ih izrežite škarama. Napravite onoliko krugova koliko želite imati porcija, a samim time se povećavaju i sastojci.
- Maslacem namažite unutrašnjost šalice ili posude, a zatim lagano namastite i izrezani papir.
- Kruške operite, ogulite i narežite na sitne komadiće.
- Ručnim mikserom ili blenderom izmiješajte brašno, maslac, šećer i jaje dok se ne formira tijesto. Dodajte đumbir i koricu naranče i izmiješajte rukom.
- U posude od pudinga stavite žlicu sirupa od đumbira, dodajte komadiće kruške i na kraju zalijte tijestom te poklopite krugovima od papira. Pecite u mikrovalnoj pećnici 4 minute na najjačoj temperaturi. Izvadite i kratko ostavite da se hladi.
- Preokrenite posude ili šalice i izvadite puding. Dekorirati možete tako da vrh polijete sa sirupom, šećerom u prahu, komadićima kruške ili po želji.