Na papiru za pečenje stavite šalicu od kave ili posudu za puding i olovkom iscrtajte dva kruga pa ih izrežite škarama. Napravite onoliko krugova koliko želite imati porcija, a samim time se povećavaju i sastojci.
Maslacem namažite unutrašnjost šalice ili posude, a zatim lagano namastite i izrezani papir.
Kruške operite, ogulite i narežite na sitne komadiće.
Ručnim mikserom ili blenderom izmiješajte brašno, maslac, šećer i jaje dok se ne formira tijesto. Dodajte đumbir i koricu naranče i izmiješajte rukom.
U posude od pudinga stavite žlicu sirupa od đumbira, dodajte komadiće kruške i na kraju zalijte tijestom te poklopite krugovima od papira. Pecite u mikrovalnoj pećnici 4 minute na najjačoj temperaturi. Izvadite i kratko ostavite da se hladi.
Preokrenite posude ili šalice i izvadite puding. Dekorirati možete tako da vrh polijete sa sirupom, šećerom u prahu, komadićima kruške ili po želji.