Pržena piletina

Pržena piletina za četiri osobe.

Pržena piletina

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi na jakoj vatri. Lagano popecite pileće komade dok ne dobiju boju, u ulju u dvije serije.

Kada se popeku, smanjite jačinu vatre na srednje jaku i vratite svu piletinu u tavu. Poklopite tavu i ostavite neka se kuha oko 10 minuta.

Okrećite komade piletine s tim da malo po malo sa žlicom prelijevajte njihove sokove po njima. Zatim posujte češnjak, luk kozjak i pola vegete po vrhu. Začinite sa solju i paprom. Ponovo poklopite i kuhajte na daljnjih 8 minuta.

Kada je sve gotovo, izvadite piletinu zajedno s lukom, češnjakom i svim sokovima. Iscijedite sok od limuna preko piletine, pospite preostalu vegetu i poslužite vruće.

Ostali recepti

Kuhani gin
Losos na žaru s umakom od maslina (GI dijeta)
Salata od cikle i bundeve s blagim umakom od hrena
Smoothie od kurkume
Pečeni makaroni u umaku od rajčice
Špek fileki ili tripice
Ukrajinska salata
Kelj sa češnjakom
© 2025 Zdravi recepti