Nazad na početnu

Proteinski kruh s kestenom

Ovaj proteinski kruh ne sadrži ni gluten, ni rafinirani šećer, lagan je i mekan te je izvrsna zamjena za sve koji izbjegavaju bijeli kruh!

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 150 g kestena
  • 2 dl bademovog mlijeka
  • 1 žlica grčkog jogurta
  • 3 žlice proteina
  • 3 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli (po želji)

Priprema

Priprema

  1. Pečene i oguljene kestene stavite u blender i miješajte 3-4 minute. Dodajte jogurt, mlijeko, proteine, jaja i prašak pa ponovo izmiješajte.
  2. Po želji dodajte malo soli, miješajte 5-6 minuta i prebacite u pekač ili pećnicu.
  3. Pecite 20-ak minuta na 220°C. Unutrašnjost kruha će ostati mekana, a kora neće biti hrskava, pa provjerite s čačkalicom je li kruh dobro pečen.
  4. Kruh možete jesti uz bilo koji obrok. Budući da je mekan i ukusan, možete ga jesti i kao kolač ili cijeli obrok.